Arhive

ROMÂNIA, ÎN GRUPA MONDIALĂ A FED CUP

Echipa României de Fed Cup s-a calificat pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis de câmp din lume. Asta după ce a învins Canada în barajul pentru accederea în Grupa Mondială. Fără liderul Simona Halep, locul 3 WTA, care nu a răspuns convocării din cauza oboselii, și fără Monica Niculescu, locul 61 WTA, tricolorele s-au impus cu 3-2.

După prima zi, încheiată la egalitate, 1-1, România a pierdut-o și pe Irina Begu, locul 33 WTA, din cauza unei accidentări, dar înlocuitoarea sa, Andreea Mitu, a făcut un meci senzațional și a învins-o pe cea mai bună tenismenă a gazdelor, Eugenie Bouchard. Soarta calificării a fost decisă de Alexandra Dulgheru, locul 70 WTA, care a câștigat în fața adolescentei Francoise Abanda, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după două ore şi 11 minute. În ultimul meci al întâlnirii, care a contat doar pentru palmares, cuplul canadian Gabriela Dabrowski și Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea formată din Andreea Mitu și Raluca Olaru. România a participat ultima dată în Grupa Mondială a Cupei Fed în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Tricolorele vor juca în sferturile de finală în luna februarie a anului viitor. Adversara va fi aleasă dintre Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia.

„Lucrurile au ieşit foarte bine, sunt foarte, foarte mândră de toată echipa, de fete şi de tot colectivul tehnic. Este un moment foarte emoţionant și ne bucurăm foarte mult că am ajuns aici. Odată ce am avansat în această grupă, orice se poate întâmpla. Suntem la nivel de grupa mondială şi ne vom comporta ca atare”, a spus căpitanul-nejucător Alina Tecșor.

„Echipa României a jucat meciuri memorabile în Canada! Felicitări fetelor care au adus România în Grupa Mondială a Fed Cup!”, a transmis marea absentă, Simona Halep, pe contul ei de Facebook.