Arhive

REZULTATELE CONTROALELOR TEHNICE ÎN TRAFIC DIN ANUL 2014 SUNT ALARMANTE

Registrul Auto Român a făcut un bilanț al controalelor desfășurate în perioada 3 ianuarie- 31 decembrie 2014. Astfel s-a constatat faptul că au fost verificate din punct de vedere tehnic 1.905 autovehicule depistate în trafic numai la nivelul județului Constanța. Reprezentanții serviciului susțin că prin verificările efectuate elimină de pe șosele autovehiculele care pot afecta siguranța celorlalți participanți la trafic.

În urma controalelor inspectorii R.A.R. au descoperit 187 vehiculele ce prezentau un pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și direcție. Astfel, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

„Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România.”, declară George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 48.82% au avut diferite probleme tehnice. De exemplu, au fost despistate: o proastă funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate. Din numărul total de vehicule oprite 3,2% au avut probleme legate de identificare, și 2,62% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice. La capitolul poluarea mediului, 19,78% dintre vehicule depășeau nivelul maxim admis. În urma controalelor mixte desfășurate în județul Constanța de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe tot parcursul anului 2014 au aplicat 724 de sancțiuni, au reținut 31 permise de conducere și 494 certificate de înmatriculare. De asemenea, directorul general al Registrului Auto Român, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România. Și asta pentru că echipajele mixte R.A.R.– Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.