Arhive

REGULI DE COMBATERE ŞI MĂSURI DE PROTECŢIE ÎN CAZUL PRODUCERII UNOR CALAMITĂŢI NATURALE

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, avertizează populația cu privire la cazurile speciale în care catastrofele naturale doboară puterea omenească. Specialiștii spun că dacă oamenii se informează vor fi mai pregătiți pentru a face față unor astfel de situații.

În condițiile în care majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, I.S.U. aduce la cunoștință populației câteva moduri în care poate reacționa în fața unor astfel de cazuri nedorite. Specialiștii spun că se pot reduce semnificativ pierderile de vieți omenești, și de asemenea se pot limita și pierderile de bunuri materiale.

Carton

În acest sens I.S.U. Dobrogea reamintește cetăţenilor următoarele reguli de combatere şi măsuri de protecţie în cazul producerii de calamităţi naturale: Păstraţi-vă calmul; Ascultă mesajele transmise de posturile naţionale de radio şi televiziune; Nu da crezare zvonurilor; Nu creaţi panică; Respectă indicaţiile autorităţilor.

În cazul unui cutremur, oamenii sunt rugați să nu părăsească clădirea pe timpul cutremurului. În acele momente ei trebuie să se adăpostească sub o grindă, toc de ușă solid, birou sau masă rezistenă etc. În nici un caz nu trebuie să folosească liftul! În cazul în care cetățenii se află pe stradă, trebuie să se îndepărteze de clădiri și cabluri electrice. Când sunt în aer liber trebuie să se adăpostească sub un paravan pentru a se proteja de căderile unor părți de construcție. Dacă sunt în mașină trebuie să orească autovehiculul la distanță de construcții și cabluri electrice, fără a părăsi interiorul acesteia.