RADU MAZĂRE SUSPENDAT, DECEBAL FĂGĂDĂU PRIMAR INTERIMAR

Radu Ștefan Mazăre a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Constanta. Decizia a fost pusă în aplicare după ce Ion Constantin, prefectul județului Constanța, a semnat ordinul de suspendare. Consilierii locali au fost convocati în sedință, pentru a desemna un viceprimar care va prelua atribuțiile edilului șef. La începutul săptămânii Radu Mazăre a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Constanța, după un ordin semnat de Ion Constantin, prefectul județului Constanța.

Radu Mazăre a primit decizia în arestul preventiv, acolo unde se află după decizia definitivă a instanței supreme, în dosarul în care edilul suspendat este acuzat că a luat mită de nouă milioane de euro. De asemenea, decizia a fost comunicată și Consiliului Local Constanța. Ordinul este valabil până la încetarea măsurii arestului preventiv și poate fi atacat în instant de contencios administrativ. Radu Mazăre ocupă funcția de primar al Constanței de 15 ani, din anul 2000.

Consiliul Local Municipal Constanţa a hotărât ca viceprimar cu atribuţii de primar interimar să fie Decebal Făgădău. Acesta a primit 24 de voturi pentru, în timp ce colegul său Gabriel Stan a avut doar un vot. Decebal Făgădău a declarat că mandatul său interimar va fi exercitat doar cu respectarea legii şi că va fi unul în interesul constănţenilor.