OFERTA EDUCAȚIONALĂ A JANDARMERIEI

Jandarmii constănţeni alături de elevii din instituţiile de învăţământ din Medgidia. În cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia a găzduit întâlnirea militarilor cu elevii. Cu acest prilej, jandarmii au prezentat o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin, dar şi ateliere de prezentare a tehnicii din dotare. Totodată, elevilor le-a fost prezentată și oferta educaţională.

De la primele ore ale dimineții sediul liceului a fost asaltat de elevi. Cei mai mulți au vrut să afle de la jandarmi ce presupune cariera militară. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța le-au prezentat tinerilor toate informațiile necesare.

După discursurile oficialităţilor, cei prezenţi au asistat la o serie de exerciţii demostrative. Dresajul canin şi mascaţii au reprezentat principala atracţie.

Tinerii au fost încântați de eveniment. Ca de fiecare dată intervențiile spectaculoase ale jandarmilor atrag privirile tuturor.

Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia a găzduit evenimentul care marchează și zilele Jandarmeriei Române. În cadrul instituției de învățământ s-au adunat elevi de la toate liceele din municipiu.

O carieră militară înseamnă o viață în slujba cetățeanului. Și nu este o activitate liniștită. Corneliu Oancea spune că viața jandarmilor este una tumultoasă, plină de pericole de multe ori dar și plăcută.

Manifestările vor continua şi în perioada următoare. Jandarmii se implică activ în manifestările prilejuite de Săptămâna Altfel. Oamenii legii îi întâmpină cu toate informațiile necesare pe elevii dornici să afle mai multe despre activitatea instituţiei denumită Jandarmeria Română. Activităţile vor continua în municipiul Constanţa, dar şi la instituţii de învăţământ din Mangalia şi Cernavodă.