Acasă Stiri Breaking News RADU MAZĂRE SE RETRAGE DE PE SCENA POLITICĂ

RADU MAZĂRE SE RETRAGE DE PE SCENA POLITICĂ

24
0

Radu Mazăre a declarat că până în vară nu va mai fi primar în Constanţa. Joi edilul şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în Partidul Social Democrat.

Anunțul a fost făcut joi seară, în cadrul duplexului Neptun TV – România TV, la prima apariție a primarului Radu Mazăre într-o emisiune televizată, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis eliberarea sa. Edilul nu s-a referit foarte mult la dosar, ci în schimb a ales să vorbească despre viața politică din România anului 2015.

„Nu îmi mai spuneți președinte PSD Constanța pentru că astăzi mi-am dat demisia din toate funcțiile pe care le dețin la partid. Dacă îmi dădeam demisia din calitatea de membru de partid, pierdeam primăria și acesta este un lucru pe care o să-l fac într-un termen relativ scurt. Am și spus, în câteva săptămâni, maxim câteva luni, în orice caz până în vară, renunț și la funcția de primar”, a anunțat primarul Radu Mazăre.

„Astăzi, după plimbarea cu caiacul pe care am făcut-o pe mare, am decis să îmi dau demisia. În timpul plimbării mi-am dat seama că astăzi trebuie să scriu demisia. După-amiază am scris-o. Nu mi se pare corect ca un partid sau liderii unui partid să te considere vinovat după ce un procuror te trimite în judecată sau cere arestarea ta. Nu este echitabil și nu mi se pare că are legătură cu prezumția de nevinovăție”, a mai spus Radu Mazăre.

„Pentru operațiunea asta de gunoi am avut audit de performanță făcut de Curtea de Conturi, care a vizat o perioadă de patru ani la primărie. Specialistul DNA a scos un raport în trei zile și a spus că tarifele care sunt practicate în Constanța sunt foarte mari, a calculat el cât ar fi trebuit să fie tarifele pe care să le practice firma de gunoi și de acolo a scos 26 de milioane de euro prejudiciu. Eu astăzi am verificat pe internet și am să vă dau un exemplu: Constanța – măturat manual – 7 lei pe mia de metri pătrați, Cluj Napoca – 10 lei, Ploiești – 7,62 lei, Tulcea – 13,7 lei, deci aproape dublu în Tulcea”, a explicat edilul.

„Nu mai pot. Am obosit să mai dau explicații procurorilor despre ce am făcut în urmă cu 20 de ani”, a mai precizat Radu Mazăre.

„Dosarul acesta este zero. M-a mâhnit această obediență față de procurori pe care o au cei de la conducerea partidului, încât am decis să renunț la funcții și în curând voi renunța și la funcția de primar și la funcția de membru în PSD și să facă ei ce vor cu partidul lor. Nu mă mai puneți să îi mai comentez pe cei de la București pentru că am fost foarte clar: le este frică și de umbra lor! Nu declară, nu iau atitudine, tremură chiloții pe ei de frică”, a declarat Radu Mazăre.

„Am mers cu partidul timp de zece ani și nu l-am schimbat. Fiecare om are dreptul la viața lui personală. Prietenii mei, colaboratorii mei sunt hăituiți. Sunt chemați și întrebați dacă mi-au dat ceva sau dacă au auzit ceva despre mine”, a mai precizat primarul.

„Mi-am anunțat retragerea din viața politică și viața publică pentru că tot în ceea ce am crezut eu că se poate face prin politică în România, nu mai funcționează în România de astăzi. Politica nu mai face doi bani în România de astăzi”, a declarat Radu Mazăre.
sursa: reporterntv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.