Arhive

MAȘINILE ÎNMATRICULATE ÎN BULGARIA AR PUTEA DISPĂREA DE PE ȘOSELELE DIN ROMÂNIA

Mașinile înmatriculate în Bulgaria ar putea dispărea de pe șoselele românești. Parlamentarii vor ca toate autoturismele să fie înscrise în țară. Proprietarii vor avea dreptul să circule cu ele cel mult 90 de zile, după care vor fi obligați să plătească înmatricularea.

În numai câțiva ani valorile de trafic au crescut în România din cauza mașinilor înmatriculate în Bulgaria. Costurile mici de achiziție, înscriere și asigurare au făcut ca peste o sută de mii de români să aducă în țară autoturisme de toate mărcile. Până acum a fost singura cale prin care proprietarii au scăpat de taxele exorbitante pretinse de autoritățile din țară.

Pentru că nu există o evidență clară a mașinilor cu numere de Bulgaria, unii proprietari și-au permis uneori să fugă de răspunderea în caz de accident. Așa se face că alți șoferi și-au plătit singuri reparațiile mașinilor pentru că nu au beneficiat de despăgubire.

Deși nu achită taxă de primă înmatriculare în România și nici impozite, proprietarii de mașini bulgărești circulă ca orice alt șofer român. Acest fapt îi nemulțumește pe cei care contribuie financiar, în mod constant la bugetul de stat.

Dacă proiectul parlamentarilor va deveni lege, cel mult 90 de zile vor avea la dispoziție proprietarii ca să înscrie mașinile în România. Cine nu respectă regula, ar putea răspunde penal.

Propunerea legislativă a atras și nemulțumiri, dar dacă va fi considerată constituțională, atunci toți proprietarii de mașini cu numere de Bulgaria vor fi obligați să înmatriculeze vehiculele in țară.
foto: 4tuning.ro