Arhive

RADU MAZĂRE A TRIMIS O SCRISOARE LOCUITORILOR DIN CONSTANȚA

Radu Mazăre informează constănțenii prin scrisori. Aşa cum a promis la una din şedinţele Consiliului Local Municipal, primarul a trimis locuitorilor câte o scrisoare în care prezintă actuala situaţie a Portului Constanţa.

În scrisoarea ajunsă la constănţeni şi semnată de edilul Constanţei, se menţionează că, începând cu 2008, în urma legii iniţiate de parlamentarii PSD, Primăria Municipiului Constanţa deţine 20% din actiunile portului, iar Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, are 60%.

„Întotdeauna am considerat că locuitorii Constanţei sunt cei care au contribuit cel mai mult la construirea şi dezvoltarea portului şi cei care trebuie, prin autoritatea locală, să deţină cât mai multe acţiuni ale acestuia. De altfel, în Europa, porturile de succes sunt deţinute de comunităţile locale (Rotterdam – Olanda, Hamburg – Germania etc.), se arată în scrisoare.
Edilul mai precizează că doreşte creşterea numărului de locuri de muncă, a traficului de marfă, a investiţiilor şi implicit a profitului.

„Ştiu că factura la energia termică este o mare apăsare pentru bugetul familiei tale şi tocmai de aceea am promis în Campania electorală că vom trece CET-ul la Primărie şi vom găsi o soluţie ca, pe lângă subvenţia de căldură acordată, să scădem şi preţul gigacaloriei. Pentru că, din păcate, procedura legală de transfer al CET-ului este încă una de durată, m-am gândit că, începând cu iarna 2014-2015, să venim şi cu o altă soluţie pentru a reduce factura la energia termică. Voi face astfel încât toţi banii reveniţi municipalităţii din profitul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa să fie dirijaţi pentru creşterea subvenţiei la energia termică. În acest fel, din calculele noastre preliminare, toţi cei care primesc subvenţie la energia termică vor avea de plătit, în iarna care vine, facturi cu 20-25% mai mici.” le-a mai spus Mazăre constănţenilor.

La finalul scrisorii, edilul le cere ajutorul locuitorilor din Constanţa pentru a semna lista de susţinere pentru descentralizarea Portului Constanţa.