Acasă Stiri Eveniment CAMPANIA VOTEAZĂ LEGAL S-A RELUAT LA NIVEL NAȚIONAL

CAMPANIA VOTEAZĂ LEGAL S-A RELUAT LA NIVEL NAȚIONAL

17
0

Atenție cum votați! Ministerul Afacerilor Interne derulează campania de Informare VOTEAZă. LEGAL. Aceasta se desfășoară la nivel naţional, în contextul desfăşurării, în ziua de 25 mai, a alegerilor pentru Parlamentul European.

Campania de Informare VOTEAZĂ LEGAL este organizată la nivel naţional de către Ministerul Afacerilor Interne, din surse proprii. În cadrul acesteia au fost postate afişe la secţiile de votare, în spaţiile publice şi la sediile instituţiilor MAI. Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare

Totodată, conform art.386 alin 1din Codul penal, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să sesizeze orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare la numărul unic de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.