Arhive

PURTAREA CENTURII DE SIGURANŢĂ CREŞTE ŞANSELE DE SUPRAVIEŢUIRE ÎN CAZ DE ACCIDENT

Centura de siguranță este un moft sau o nevoie? Asta trebuie să cunoască oamenii atunci când aleg dacă o folosesc sau nu. Conform legislaţiei în vigoare toţi pasagerii unui autovehicul, inclusiv cei de pe bancheta din spate, trebuie să poarte centura de siguranţă. Experţii în siguranţă auto au stabilit că şansele de supravieţuire în caz de accident cresc cu peste 50% în cazul purtării centurii de siguranţă.

Astfel, pentru a-i conştientiza pe conducătorii auto, dar şi pe pasageri cu privire la riscurile la care se expun prin neportul centurii de siguranţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier reamintesc importanța purtării acesteia.

O altă problemă cu care se confruntă foarte des polițiștii este dată de părinții care aleg să ţină copilul în braţe. Ce le spun reprezentanții poliției acestor persoane?

O statistică suplimentară, care ar trebui să dea de gândit oricui: unul din trei oameni va suferi răni serioase într-un accident auto de-a lungul vieţii lui. Practic, accidentele auto sunt una din cauzele principale ale deceselor provocate de factori externi. Da, accidentele auto, nu războiul, nu prăbuşirea avioanelor, nu cutremurele, nu epidemiile, etc. Nu ar fi mai bine dacă am încerca să ne protejăm în eventualitatea (destul de mare) a unui accident?