Arhive

PROMOVAREA VALORILOR DE PATRIMONIU LA CONSTANȚA

Muzeul de Istorie Constanța a lansat proiectul intitulat Exponatul Lunii. Acesta își propune promovarea valorilor de patrimoniu. Piesele expuse în luna mai sunt bronzuri găsite în 2012, în zona Cernavodă despre care se crede că sunt mai vechi de trei mii de ani.

Proiectul Exponatul Lunii, a demarat la Muzeul de Istorie din Constanța cu un tezaur reprezentativ pentru istoria și arheologia poporului român. Descoperirea a fost făcută în urmă cu trei ani, în pământ, în timp ce erau efectuate lucrări la autostrada Cernavodă-Medgidia. Acolo a fost identificată o zonă sacră unde populația din epoca bronzului își depunea ofrande de animale sălbatice sau domestice, întregi sau parțiale.

Proiectul va permite expunerea unei descoperiri importante în fiecare lună. Acesta a fost lansat în mai și a coincis cu deschiderea expoziției, Povestea Statuii lui Ovidius.

La început, statuia s-a aflat în sudul pieței însă după realizarea Muzeului de Istorie și Arheologie, s-a efectuat o sistematizare, iar arhitectul a modificat schița de amplasament a statuii și poziționat-o cu fața spre mare. Statuia din Constanța a trecut prin mai multe momente critice, însă a rezistat peste timp.

Toate momentele importante, prin care a trecut statuia lui Ovidius, sunt surprinse în imagini, prin intermediul cărților poștale din Constanța și Sulmona.