CONTROVERSE LA PRIMĂRIA MANGALIA PE TEMA UNUI SOFT

Situaţie inedită la primăria Mangalia. Consilierii locali au fost chemaţi să aprobe, prin vot, implementarea unui nou soft prin care sunt efectuate atât contabilitatea din primărie, cât și încasarea taxelor şi impozitelor. Acesta este al treilea program de contabilitate şi încasare de taxe şi impozite utilizat de primărie în ultimii trei ani. Datorită erorilor generate, celelalte softuri au reprezentat un coşmar atât pentru contribuabili, cât şi pentru autorități.

Proiectul de hotărâre aprobat de consilieri priveşte acceptarea ofertei de donaţie a licenţelor Sistemului Informatic Integrat pentru aplicaţia APLxPERT de către S.C. Sobis Solutions S.R.L. Potrivit declaraţilor angajaţilor primăriei, instituţia nu va achita decât mentenaţa ulterioară a softului, iar programul, implementat deja, funcţionează bine.

Donaţia a stârnit controverse aprinse în rândul consilierilor. O parte a acestora a atras atenţia asupra „ocolirii“ legalităţii prin acceptarea acestui soft care, gratuit iniţial, va scoate bani din buget prin serviciul de mentenanţă.

Acesta mai spune că, până în prezent, nu a existat nicio decizie a aleşilor locali cu privire la achiziţionarea unui soft.

Un alt consilier local, Linica Stan, a fost de altă părere, considerând că, oferirea softului în mod gratuit, nu poate fi decât un lucru bun pentru primărie.

Se pare că argumentele consilierului au cântărit mult în ochii majorităţii aleşilor locali, astfel încât, fără votul consilierilor PSD, proiectul de implementare al aplicaţiei APLxPERT de către S.C. Sobis Solutions S.R.L. a trecut la vot.