PROIECTELE DE HOTĂRÂRE DE PE ORDINEA DE ZI PRIVITOARE LA APROBAREA BUGETULUI AU FOST AMÂNATE LA ULTIMA ȘEDINȚĂ ORDINARĂ DE LA MEDGIDIA

A avut loc prima ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia din 2015. Însă de pe ordinea de zi au fost retrase proiectele de hotărâre ce priveau aprobarea bugetelor de venituri și chletuieli. Potrivit aleșilor locali, ședința a fost una ușoară, dar subiectele discutate au o mare importanță pentru bunăstarea cetățenilor.

Primul proiect de hotărâre a fost aprobarea numărului maxim de posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2015. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilieri. Astfel, la fel ca și în anul precedent vor exista 90 posturi de asistenți care vor avea în grijă persoanele cu nevoi speciale. Mai mult decât atât, autoritățile au anunțat că vor fi plătite 170 de indemnizații pentru oamenii cu probleme.

În ceea ce privește aprobarea Planului privind acțiunile și lucrările de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social în anul 2015, consilierul Aurelian Arsene a venit cu un amendament.

De fapt, reprezentanții primăriei s-au gândit la activități de ecologizare în locurile unde nu intervine nici serviciul de salubritate nici societatea prestatoare de servicii a primăriei. Un nou proiect ce va fi pus în aplicare în acest an, este cel al Planului local multianual pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Medgidia. Este vorba de repararea acoperișurilor, a instalațiilor din subsoluri și izolarea termică a blocurilor.
Dar mai sunt și alte condiții care trebuie respectate pentru a se putea realiza aceste lucrări. De exemplu, blocurile trebuie să fie construie înainte de 1989, să prezinte certificare energetice și să existe un acord al asociației de locatari în legătură cu coparticiparea financiară la proiect.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a fost cel al aprobării cumpărării imobilului teren intravilan, în suprafața de 266 metri pătrați situat în Medgidia, între strada Pieței și strada Poporului.

În trecut primăria s-a judecat proprietarul terenului, însă după îndelungi discuții au ajuns la un consens. Astfel posesorul va vinde primăriei terenul cu doar cinci euro pe metru pătrat. Edilul orașului susține că a fost o ședință normală unde proiectele nu au creat probleme.

Ordinea de zi a fost finalizată cu aprobarea tuturor proiectelor de hotărâre care au fost votate de către consilieri.

Ca de fiecare dată aleșii locali au vorbit cu presa, însă a existat și o excepție. Reprezentantul Partidului Ecologist Român a refuzat orice discuție și în momentul în care un jurnalist al Televiziunii Alpha Media i-a adresat o întrebare, acesta a bruscat reporterul prezent la eveniment.

Îi reamintim consilierului local că nicio persoană publică nu a fost obligată de cineva să devină publică ci și-a asumat liber această condiție. Drept urmare trebuie să fie o persoană transparentă și în calitate de ales să își respecte datoria de a le explica cetățenilor care este activitatea sa și ce face pentru binele comunității care i-a acordat votul pentru a accede în funcția publică pe care o deține.

Capitolul diverse a adus în prim plan mai multe nemulțumiri ale consilierilor.