Arhive

LA ȘEDINȚA DE CONSILIU AFERENTĂ LUNII IANUARIE, ALEȘII LOCALI AU RIDICAT O SERIE DE PROBLEME

În cadrul ședinței de consiliu din luna ianuarie, la capitolul diverse aleșii locali și-au exprimat punctul de vedere în legătură cu mai multe probleme apărute în Municipiul Medgidia. Chiar dacă este vorba de subiecte mai vechi, ei au readus în fața primarului lucrurile care au crezut de cuviință că trebuie rezolvate la un moment dat. Unul din consilieri s-a prezentat în fața colegilor foarte bine pregătit, cu acte și informații precise.

„Maratonul” problemelor a fost deschis de către consilierul local Nicolae Dicianu care susține că aleșii nu au fost informați în legătură faptul că la coșul de fum de la P10 au început lucrările de demolare. Mai mult acesta crede că era normal ca membri consiliului local să știe cine se ocupă de lucrare dar și cât costă.

Răspunsul primarului a venit imediat.

Potrivit administrației suma cerută de firma din Medgidia care se ocupă de lucrare a fost de 100.000 lei cu tot cu TVA, pentru patru coșuri din oraș inclusiv cel adus în discuție. O altă problemă a fost ridicată de consilierul Daniela Daniel cu privire la fostul Cinematograf din Medgidia.

După spusele edilului situația clădirii este mai complicată. Un alt ales local susține că nu înțelege în ce bază s-a acordat autorizația de funcționare.

Mai mult alesul local susține că firma care a concesionat nu ar fi plătit niciodată impozitul pe clădire.

Consilierul Marian Butnaru a prezentat o listă de nemulțumiri. Cele mai multe l-au vizat pe primarul Marian Iordache. Alesul a venit în fața colegilor bine documentat dar și cu actele necesare discuției. Butnaru i-a reamintit edilului că „îi este dator” cu mai multe documente care i-au fost promise și în ședințele trecute.

Întrebat ce va face dacă nici la întâlnirea din 12 februarie nu i se vor prezenta actele, consilierul a spus că va face plângere penală.

În schimb, primarul Marian Iordache, declară că toate intervențiile alesului local sunt datorate campaniei electorale.

Discuțiile dintre cei doi nu sunt o noutate pentru cetățenii din Medgidia. De câteva luni Marian Butnaru aduce în prim plan acte pe care le consideră neclare sau care în percepția lui prezintă nereguli.