Arhive

PROFITAŢI DE FACTORII BALNEO-CLIMATERICI AI LITORALULUI NOSTRU ŞI VEŢI FI MAI SĂNĂTOŞI!

Resursele climatice şi bioclimatice au o tot mai mare importanţă în dezvoltarea turismului pe litoralul țării noastre. Cunoaşterea resurselor climatice şi bioclimatice poate determina valorificarea lor doar în scop pozitiv asupra organismului uman, turismul de agrement, de recreere sau de odihnă având aşadar doar efecte benefice.

Turismul a devenit în ultimul timp o preocupare pentru noi toţi. Aşadar, cunoaşterea resurselor climatice va determina ca petrecerea timpului liber să aibă intr-adevăr doar efecte pozitive asupra organismului. Asta ar trebui să cunoască și turiștii care petrec vacanța pe litoralul românesc.

Statisticile arată că în stațiunile balneo-climaterice din România vin anual între 800 de mii și un milion de oameni. Acestora li se adaugă și pesionarii care primesc de la Casa Națională de Pensii bilete de tratament. Anual circa 250.000 de astfel de bilete ajung la pensionari, dar nu toți ajung în stațiuni. Conform statisticilor doar 10% dintre turiști sunt cetățeni străini.