Arhive

PRIMUL EVENIMENT DEDICAT ARTEI URBANE LA CONSTANȚA

Primul eveniment dedicat Artei Urbane are loc în acest weekend la Constanța. 25 de artiști din mai multe orașe au reușit să facă cel mai mare graffiti din țară. Artiştii au avut la dispoziție trei zilei zile pentru a acoperi cei 1.350 de metri pătrați, aflaţi în Dana 45 a portului Constanța.

Constanța beneficiază de cel mai mare graffiti din România, care se întinde pe o lungime de 1.350 de metri pătrați. 25 de artiști din toată țara s-au aliniat la startul competiției Street Art Contest, în Dana 45 a portului Constanța. Văzuți de unele autorități drept huligani, tinerii artiști arată că talentul bate prejudecățile.

Dacă alte țări europene permit tinerilor să deseneze în locuri special amenajate, România continuă să considere graffiti-ul o activitate la limita legii. Street Art Contest este primul eveniment de acest gen organizat la Constanța. Cele mai bune trei lucrări, care vor schimba fața cenușie a portului, vor fi premiate.

Pentru a acoperi întreaga suprafață, artiștii au avut nevoie de 1.400 de spray-uri colorate, vopseluri, schele metalice și platforme electrice. Street Art Contest deschide oficial seria de actiuni si evenimente dedicate artei urbane si culorilor la Constanta în 2014. Meeting Of Styles este cel mai cunoscut eveniment de street art din lume.

Tema grafica a competiției este reprezentată de Marea Neagra, Portul Constanța și istoria orașului.