PRIMA PROBĂ SCRISĂ A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2014 LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia este centrul de examen pentru sesiunea de toamnă de la bacalaureat. Aici susțin testarea elevii liceelor din Medgidia și Cernavodă. Luni candidaţii au susţinut proba scrisă la limba și literatura română.

Elevii sunt de părere că prima probă scrisă a fost mai ușoară în comparaţie cu cea din sesiunea de vară. Candidații au venit mai încrezători, unii pregătiți, alții nu.

Partea grea pentru toți elevii în general este subiectul al III- lea. Însă de aceasta data, atat la profilul real, cât și la cel uman, George Bacovia, respectiv perioada postbelică, nu au dat bătăi de cap. Candidaţii vor susţine marţi proba la limba şi literatura maternă, iar pe 27 august va fi cea obligatorie a profilului. Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2014 se încheie pe 29 august cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 1 septembrie se vor afişa rezultatele (până la ora 12.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.