CAMPIOANA ROMÂNIEI NU ARE BANI DE CUPELE EUROPENE DUPĂ CE CURTEA DE CONTURI I-A BLOCAT 900.000 DE EURO

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, este în pericol de a nu putea participa la turneul de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor. Și asta din cauza problemelor financiare. Curtea de Conturi i-a blocat clubului suma de 900 de mii de euro. Turneul va avea loc în Belgia, în perioada 6-7 septembrie.

Curtea de Conturi a blocat suma de 4 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro) acordată de consilierii judeţeni din Constanţa în şedinţa din luna ianuarie, fără de care HCM Constanţa se va desfiinţa.

„Există pericolul de a nu putea participa la startul Ligii Campionilor, iar acest lucru ar aduce sancţiuni drastice din partea Federaţiei Europene de Handbal. Ne-ar trebui 14.000 de euro, care reprezintă taxa de înscriere în competiţie, plus alţi 8.000 de euro reprezentând transportul şi cazarea în Belgia. Totodată, nu am putut achita nici taxele internaţionale de transfer ale jucătorilor străini aduşi în această vară, câte 2400 de euro pentru fiecare jucător. Aşadar, pentru a merge în Belgia avem nevoie de aproximativ 30.000 de euro, bani pe care nu îi avem. Aveam promisiunea că se va discuta în cadrul şedinţei de Guvern despre situaţia noastră, dar momentan nu am primit niciun răspuns. Singura speranţă este ca legea 350 să fie rectificată şi să includă şi sportul de performanţă. Cu jucătorii există o înţelegere de a rămâne până la 1 septembrie, urmând ca apoi, dacă situaţia nu se va remedia, fiecare să-şi caute alte formaţii”, a declarat directorul executiv Nurhan Ali.

HCM Constanţa a câştigat nouă titluri de campioană a României în ultimii unsprezece ani, precum şi şase Cupe ale României. În această vară a fost nevoită, din cauza problemelor financiare, să îşi anuleze cantonamentul de la Zlatibor (Serbia), precum şi turneul de la Stransbourg, unde ar fi întâlnit unele dintre cele mai puternice formaţii din Europa.