PRICHINDEII DE LA GRĂDINIȚA „LUCIAN GRIGORESCU” AU SĂRBĂTORIT „SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE”

Chiar dacă au numai 3 anișori, copiii de la grupa „Furnicuțele” din cadrul Grădiniței Lucian Grigorescu au sărbătorit „Săptămâna Educației Globale”. Ei au venit în fața părinților cu multe emoții și au prezentat evenimentul. Printre lacrimi abia au putut rosti câteva cuvinte.

Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca pentru copii din cadrul Casei de Cultură I.N.Roman din Medgidia. Micuții îmbrăcați în straie populare, s-au aliniat pentru a spune fiecare câte o propoziție însă pe mulți dintre ei i-au copleșit emoțiile. Au putut specifica totuși, faptul că bunătățile aduse în fața celor prezenți nu au fost realizate de mânuțele lor, ci de părinți. Fără prea multe cuvinte și printre lacrimi le-au urat pofta buna invitaților.

La final a avut loc o expoziție culinară interetnică.

Specialitățile culinare pregătite de către părinți i-au făcut pe cei mici să nu se poată abțină din a gusta înainte de terminarea micii serbări. (imagini cu 00022 cand unu mic ia pe furis sa manance din tava) . Geantâcul, baclavalele, plăcinta dobrogeană, pișcoturile turcești, cornulețele sau prăjiturile lipovenești au făcut deliciul tuturor celor prezenți la eveniment.

Educatorul susține faptul că a ales această temă din programa variată a proiectului „Săptămâna Educației Globale”. Și asta deoarece este un prim pas pentru ca cei mici să cunoască elemente de cultură și alimentație a altor popoare.