Arhive

PREGĂTIRI PENTRU BACALAUREAT LA L.T.N.B. MEDGIDIA

„Nu mai este mult până departe”. Asta spun cadrele didactice din cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia când se referă la bacalaureat. În acest sens elevii participă la pregătiri intense pentru probele exemenului de maturitate din acest an.

Profesorii instituției de învățământ îi impulsionează pe liceeni să învețe. Asta pentru că nu mai este mult până în luna martie când vor susține examenul de simulare a bacalaureatului. După evaluare, copiii își vor da seama la ce nivel se situează, și vor ști exact cât mai au de învățat pentru ca la finalul ciclului de școlarizare preuniversitar să poată promova examenul de maturitate.

De-a lungul celor patru ani de studiu, elevii din anii terminali, au rezolvat variante ale examenului de bacalaureat în funcție de profilul de specialitate pentru care au optat. Toate acestea au fost făcute tocmai pentru a-și ușura munca la finalul liceului.

În acest an, structura subiectelor pentru bacalaureat a fost modificată, iar tinerii știu deja care este noul model de examinare. Directorul liceului, susține că sunt discipline unde cadrele didactice au terminat de parcurs programa școlară, iar în prezent rezolvă împreună cu elevii subiecte de bacalaureat.