Arhive

POŞTA ROMÂNĂ ARE PROBLEME ÎN DISTRIBUIREA CARDURILOR DE SĂNĂTATE

Poşta Română are mari probleme în distribuirea cardurilor de sănătate către populaţie. Disponibilizările masive de personal au îngreunat activitatea poştaşilor care sunt acum nevoiţi să lucreze ore suplimentare. Timpii în plus depăşesc uneori cu mult încadrarea din contractul de muncă, iar angajatorii refuză să recunoască acest lucru.

Sindicaliştii din Poşta Română acuză că angajaţii sunt nevoiţi să presteze foarte multe ore suplimentare pentru a acoperi deficitul de personal.

Sindicatul Poşta Română Constanţa a făcut deja o sesizare către Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la această situaţie. Probleme sunt şi din cauza reducerii numărului de oficii poştale din oraş. Aproximativ jumătate din municipiu a rămas neacoperit de oficii poştale, iar oamenii din aceste zone sunt nevoiţi să se deplaseze pe distanţe considerabile.

6000 de lucrători ai Poştei Române au fost disponibilizaţi în ultimii ani. Măsurile au început încă din anul 2011, iar abia acum se simt pe deplin efectele lor.