Arhive

POLIȚIA ROMÂNĂ A DEMARAT A IX-A EDIŢIE A CAMPANIEI NAŢIONALE PREVENIREA CRIMINALITĂȚII

S-a dat startul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalității 2014”. Inspectoratul Județean de Poliție Constanța s-a alăturat pentru a IX-a oară campaniei demarată la nivel național alături de alte instituții partenere în proiect. Până pe 03 octombrie tinerii vor avea parte de activităţi diverse cu scopul de a conştientiza riscurile la care sunt expuşi zi de zi.

Prin colaborarea dintre structurile de analiză și prevenire a criminalității, ordine publică și poliție rutieră sunt vizate următoarele obiective: sensibilizarea cetățenilor în legătură cu combaterea faptelor antisociale, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și consecințele asociate comiterii de infracțiuni.

Activitățile ce urmează a fi desfășurate sunt structurate pe prioritățile naționale stabilite pentru anul în curs, dar și pe domeniul care prezintă un grad de interes mai mare, și anume siguranța rutieră. Principalul obiectiv al oamenilor legii este conștientizarea juvenilă. Cele mai multe activităţi se vor desfăşura în cadrul instituțiilor de învățământ.

Organizarea acțiunilor în județul Constanța are în vedere următoarea structură:

29 septembrie : – Lansarea evenimentului ; Prevenirea delicvenței juvenile;
30 septembrie: – Prevenirea victimizării minorilor;
1 octombrie: – Prevenirea acțiunilor de furt;
2 octombrie: – Prevenirea infracțiunilor comise cu violență;
3 octombrie: – Siguranța rutieră.

Astfel de activități de prevenire vor mai avea loc pe tot parcursul anului şcolar. În această perioadă organele de ordine încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la creșterea ratei infracționalității mai ales în rândul adolescenților.