Arhive

PESTE 63 000 DE ABSOLVENȚIE DE LICEU CARE NU AU LUAT BACALAUREATUL, S-AU ÎNSCRIS ÎN CEEA DE A DOUA PROBA

Peste 63.000 de absolvenți de liceu vor susține începând de luni cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2014.Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat va începe luni cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităților naționale, probe care vor fi susținute pe 18 și 19 august.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va susține în zilele 19 și 20 august, iar cea a competențelor digitale — pe 21 și 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba și literatura română. Pe 26 august va avea loc proba la limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului și specializării, în 29 august.

Afișarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 — 16,00.

Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 2 și 3 septembrie, iar rezultatele vor fi afișate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de Bacalaureat județene și a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice.

Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat în Capitală, după contestații, a fost de 58,33%.

sursă: Observator de Constanța