Arhive

PLOAIA A FĂCUT PRĂPĂD ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA ȘI LOCALITĂȚILE LIMITROFE, MAI MULTE STRĂZI AU FOST INUNDATE

Constanţa şi litoralul se află în continuare sub cod galben de vreme rea. Codul a intrat în vigoare ieri la ora 14.00 şi este valabil până astăzi la ora 20.00. Noaptea trecută, ploaia a făcut ravagii în municipiu, dar şi la intrarea în Mamaia, zona Malibu. Zeci de maşini au rămas blocate în trafic, întrucât străzile s-au transformat în lac în urma ploii.

În urmă cu patru-cinci ore, constănţenii le-au transmis live celor de la Info Trafic cum se prezintă situaţia în municipiu. În zona Podului de la Butelii era lac azi noapte, în zona Coiciu (cu străzile Portitei, Trandafirului, Izvorului, Frunzelor) apa era adâncă şi masinile pluteau. Maşinile au rămas blocate şi în zona Dacia şi la fel şi în zona Mamaia cu Hotel Malibu. Apa s-a strâns pe Strada Soveja, în zona Delfinariu şi Tomis 3.

În Valu lui Traian, noaptea trecută trei case au fost inundate şi alte aproximativ 60 de curţi au avut apă. Inundată a fost şi curtea locuinţei şefului autorităţii locale. Cantităţile de precipitaţii au atins 100 litri/metru pătrat, susţine şeful autorităţii locale, Florin Mitroi. De altfel, încă de la ora 2.00 noaptea, primarul s-a aflat la sediul Primăriei Valu lui Traian pentru a gestiona situaţia. „La 2.00 când a început să tune şi să fulgere, am ieşit din casă, am venit la primărie. Am sunat poliţistul de serviciu. L-am chemat pe şeful de la Gospodărie, pe viceprimar, oamenii din Primărie şi am început să ne organizăm pentru a evita problemele. Simţeam că vor fi probleme”, a declarat primarul Florin Mitroi.

Şeful autorităţii locale susţine că cel mai mult l-a sprijinit echipa RAJA, care intervine încă de la ora 4.00 dimineaţa cu cinci motopompe.

Ploaia a făcut ravagii în Constanţa, dar şi în Valu lui Traian. Reprezentanţii ISU Dobrogea susţin că noaptea trecută au primit aproximativ 400 de apeluri la 112.
De asemenea, în această dimineaţă de la ora 8.00 până la ora 9.30, au fost primite alte 15 apeluri.

Noaptea trecută, pompierii de la Detaşamentul Oraş au acţionat pentru evacuarea apei la Spitalului de Boli Infecţioase şi pe străzile Vasile Costa, Speranţei, Nordului, Egretei, precum şi pe bulevardul Mamaia şi în zona Tribunalului Constanţa.

În momentul de faţă se acţionează pe Bulevardul 1 Mai, la Judecătorie, pe strada Histriei, la Spitalul Militar, la Hotelul Cora, pe strada Lacului, pe strada Ileana Cosânzeana şi în zona Farului.

În Valu lui Traian se intervine pentru decolmatarea rigolelor astupate de mâl în urma furtunii. În aceste momente, pompierii acţionează pe stăzile Traian, Republicii, Bisericii, Bălcescu, Mureşului cu o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Constanţa Palas. Acţiunea este realizată împreună cu viceprimarul localităţii.

 

Sursa Foto: Facebook