NICOLAE MATEI VA FI CERCETAT SUB CONTROL JUDICIAR

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins azi solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei. Judecătorii au considerat că edilul poate fi cercetat în libertate, în dosarul instrumentat de către procurorii anticorupție.

“Mă așteptam la o astfel de decizie. Prejudiciul bombă din dosarul instrumentat de cei de la DNA este mult prea mare față de bugetul orașului. Nu voi trece o perioadă pe la Primărie, nu pentru că mi s-ar fi cerut, ci este mai bine așa, deoarece s-a pus în discuție modalitatea de exercitare a atribuțiilor. Țin să menționez că nu am fost suspendat din funcție, dar consider că este mai bine, până voi analiza decizia instanței, să nu trec pe la Primărie “, a declarat Nicolae Matei pentru Gazeta de Năvodari.
Nicolae Matei şi Isidor Gurgu au fost eliberați din arestul IPJ.

În cursul zilei, primarul orașului Năvodari a ajuns în fața magistraților de la Curtea de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă, într-un dosar DNA, referitor la retrocedarea și vânzarea unor terenuri, în perioada 2011-2012, dar și la modul de finanţare al echipei de fotbal Săgeata Năvodari.

foto:  Ziua de Constanta