Regulile de circulație pe drumurile publice sunt esențiale pentru protejarea copilului împotriva accidentelor. Din păcate accidentele rutiere în rândul tinerilor au devenit foarte frecvente in ultima perioadă. Din acest motiv se dorește o mai bună informare rutieră a copiilor în instituțiile de învățământ.
De la învățarea culorilor semaforului, a semnelor de circulație necesare pentru trecerea străzii și până la traversarea acesteia numai pe zebră, copiii trebuie invățați să se descurce în trafic. Educația are ca scop formarea abilităţilor, competenţelor şi comportamentului rutier responsabil, în calitate de pietoni, skate rollers şi conducători de vehicule cu două roţi. Motivele optării pentru preponderenţa organizării şi desfăşurării activităţilor de educaţie rutieră au la bază câteva argumente definitorii:
· evitarea transformării educaţiei pentru siguranţă rutieră într-un obiect de studiu teoretic;
· conştientizarea de către elevi, a necesităţii acestui tip de educaţie;
· acumularea de noi informaţii şi formarea abilităţilor prin experienţe personale şi de grup;
· posibilitatea verificării imediate a informaţiilor şi a exersării nemijlocite a abilităţilor rutiere;
· conştientizarea riscului rutier.
Reprezentanții Poliției Rutiere susțin activitățile de informare în rândul copiilor.
De la începutul acestui nou an școlar în unitățile ce învățamânt din oraș au avut loc astfel de activități de educație rutieră.
Prin legea firii timpul nu poate fi dat inapoi. Singura modalitate pentru ca evenimente nefericite sa nu se mai produca, o constituie prevenirea.Tocmai de aceea polițiștii rutieri încearcă să informeze cu astfel de ore educație rutieră.
Leave a Reply