PARCUL 1 MAI DIN MEDGIDIA, LOC PREFERAT DE VANDALI

La Medgidia reabilitarea Parcului 1 Mai a fost binevenită. Cetățenii spun însă că deși inițiativa de a reamenajare nu este una de criticat, situația din teren lasă de dorit. Pe lângă faptul că zona este inundată, multe din elementele amplasate pe domeniul public au fost vandalizate în repetate rânduri. Dacă până acum au fost distruse corpurile de iluminat și băncile, mai nou s-a trecut la copertina de la scenă. Pe lângă faptul că fost tăiată, aceasta deține și un decor cu mesaje pornografice.

La o plimbare pe faleza Canalului Dunăre Marea Neagră, observăm că parcul 1 Mai din Medgidia oferă la prima vedere o priveliște plăcută celor dornici de relaxare. Însă, pe lângă problemele pe care autoritățile locale promit să le remedieze în scurt timp, actele de vandalism crează pagube însemnate în zonă. Oamenii certați cu normele morale și mai ales cu bunele maniere au distrus mai multe bunuri amplasate în parc. După ce „victime” au fost băncile și corpurile de iluminat, acum scena atrage vandalii ca un magnet.

Locuitorii din Medgidia spun că sunt obișnuiți cu risipa banilor publici. Însă, speră ca până la finalizarea lucrărilor să mai rămână ceva din toate investițiile efectuate în zonă.

Actele de vandalism se pot sancționa. Asta dacă răufăcătorii sunt prinși. Sabin Nica directorul Poliției Locale Medgidia le reamintește cetățenilor sancțiunile care se aplică persoanelor certate cu legea.

Lucrările pentru amenajarea parcului continuă încă. Reprezentanții autorităților locale promit să ia măsuri și le reamintesc cetățenilor că toate investițiile din oraș sunt efectuate și cu banii locuitorilor din Medgidia. Așadar, este extrem de important ca bunurile amplasate pe domeniul public să nu fie distruse.