Arhive

ORFELINATUL „CASA SPERANȚEI” A PRIMIT DIN PARTEA AMBASADEI SUA APROXIMATIV 100.000 DE DOLARI

Copiii și tinerii orfani infectați cu HIV au primit o veste bună. Ambasada Statelor Unite ale Americii a oferit orfelinatului “Casa Speranței” din Constanţa o mână de ajutor. Aproximativ 100.000 de dolari vor fi investiți pentru reabilitarea și refacerea clădirii.

Reprezentanți ai Ligii Navale a Statelor Unite, dar și 20 de marinari de la bordul navei USS Vella Gulf au arătat cât de important este să fii om, mai presus de toate. Plini de altruism, au trecut la treabă de cum au venit. Nu au avut nicio problemă în a vopsi locul de joacă al copiilor, de a repara scările de access au de a tăia iarba.

Orfelinatul “Casa Speranței” a fost înființat în 1991. În acest orfelinat cu patru apartamente, trăiesc 15 copii și tineri orfani infectați cu HIV, cu vârste cuprinse între un an și 26 ani. În România sunt doar două orfelinate pentru copiii infectați cu HIV, cel de la Contanța și unul la Giurgiu

Nu este pentru prima dată când militarii americani calcă pragul orfelinatului. Aceștia sunt atașați de copiii care trec prin clipe deloc ușoare.

Pentru reabilitarea și refacerea clădirii, orfelinatul a primit din partea ambasadei SUA aproximativ 100.000 de dolari.