Arhive

OASPEȚI DIN CĂUȘENI LA MEDGIDIA – O DELEGAŢIE DIN REPUBLICA MOLDOVA A VIZITAT PRIMĂRIA ȘI SPITALUL MUNICIPAL

Oaspeți din Căușeni la Medgidia – Delegația din Republica Moldova vizitează municipiul cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. De asemenea este marcată și aniversarea a 25 de ani de la înființarea Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”. Oaspeții au vizitat Primăria Medgidia dar și Spitalul Municipal. Cu acest prilej vor să cunoască atât realizările din cadrul unității cât și problemele sistemului de sănătate din România.

Printre membri delegației se numără și directorul Spitalului din Căușeni. Deși a mai vizitat unitatea sanitară din Medgidia este curios să afle toate noutățile.

Doctorul Stere Bușu consideră că vizitele de acest gen au rolul de a face schimburi de experiență pot conduce la îmbunătățiri referitoare la activitatea unității spitalicești.

Reprezentanţii administraţiei locale au pregătit un program divers pentru vizitatori. Cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Casa de Cultură I. N. Roman din Medgidia a găzduit un sepctacol tematic.

Manifestarea i-a încântat pe oaspeții din Republica Moldova.

Edilul Medgidiei spune că înfrățirea vizează schimburi de experiență în domeniul cultural, economic şi administrativ. Toate acestea se întâmplă și aduc un plus ambelor comunități.

În anul 2013 municipiul Medgidia s-a înfrățit cu oraşul Căușeni din Republica Moldova. Cele două localităţi, care colaborau de ceva vreme desfăşoară și în prezent mai multe activităţi în parteneriat.