Arhive

INVESTIȚIE DE PESTE 4 MILIOANE DE EURO LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA

Cu o investiție de 4,2 milioane de euro, Spitalul Județean Constanța dispune de un bloc operator ultramodern. Medicii vor putea efectua intervenții chirurgicale în cinci săli de operație dotate după standardele europene. Noutatea este că toate oferă posibilitatea de transmitere în timp real a imaginilor cu intervențiile specialiștilor. După o așteptare îndelungată, Spitalul Județean Constanța, dispune în sfârșit de un bloc operator performant. Investiția este de 4.2 milioane de euro, din care 3 milioane provin dintr-un proces câștigat cu Casa de Asigurări iar 1.2 milioane au fost asigurate de Consiliul Județean. Cele cinci săli de operație vor permite medicilor să realizeze chiar si intervenții dificile.

Noul bloc operator este comparabil cu cel al Spitalului Fundeni. Electro-cautere, aspiratoare, lămpi scialitice cu monitoare, aparate de radiologie mobilă și un simulator de intervenție se află printre dotări.

Operațiile pot fi transmise live. Cu o apăsare de buton medicii vor steriliza încăperile și vor opera cu o mai mare precizie.

După operație pacienții vor fi duși într-un bloc post operator, care dispune de șapte paturi și sisteme de monitorizare.

Nu doar operațiile chirurgicale vor fi mai ușor de efectuat dar și studenții vor învăța mai bine. Ei dispun de un simulator pe care pot exersa.

Blocul operator reprezintă o realizare importantă pentru Spitalul Județean Constanța iar cadrele medicale au fost instruite pentru a putea utiliza noile tehnologii.

Un sobor de preoți a sfințit noul bloc operator al Spitalului Judetean Constanța.