INCLUDEȚI ȘI MĂSURI DE PROTECȚIE ÎN PLANURILE DE VACANȚĂ

Dacă sunteți cu gândul la plaja însorită sau la mult așteptata excursie la munte de 1 Mai, ar trebui să coborâți pentru câteva momente cu picioarele pe pământ și să includeți în planurile dumneavoastră și măsuri de protecție. Perioada minivacanței este prielnică hoților care abia așteaptă să profite de neglijența oamenilor.

De 1 Mai, toată lumea visează cu ochii deschiși la vacanță. Dar, înainte de a pleca de acasă, polițiștii vă sfătuiesc să vă securizați locuința sau mașina, dacă o lăsați în fața blocului. Asta deoarece hoții profită imediat de lipsa proprietarilor.

Același lucru este valabil și pentru turiștii care se cazează la hoteluri. Oamenii legii vă recomandă să nu lăsați bunuri de valoare la vedere și mai ales să încuiați ușa la cameră. Cazurile de furturi din unitățile de cazare au o incidență alarmantă în perioada sezonului estival. Și activitățile în aer liber trebuie plănuite cu grijă. Pompierii vă sfătuiesc să vă feriți de pericole și să alegeți campingurile sau locurile special amenajate pentru grătare.

Când vine vorba despre litoral, turiștii sunt sfătuiți să evite baia în mare în locurile unde nu există salvamari. La începutul acestui sezon vor exista voluntari care să vegheze la siguranța turiștilor, însă nu vor putea face față numărului mare de oameni așteptați pe litoral.