Arhive

O ZI DEDICATĂ INTERESULUI FAȚĂ DE MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

22 aprilie, Ziua Pământului. Evenimentul a fost proclamat de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii. În fiecare an motorul de căutare Google îşi modifică logoul pentru a marca dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări. Astfel că milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

În 2015, Ziua Pământului se concentrează asupra mobilizării a milioane de oameni pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităților din întreaga lume. În prezent, peste jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Pe măsură ce populația urbană crește și efectele schimbărilor climatice se agravează, cetățenii acestora trebuie să construiască și să dezvolte orașelor un mediu optim de viață.