Arhive

O VACANȚĂ LA MARE NU ÎNSEAMNĂ NEAPĂRAT ȘI CONCEDIUL DE VIS

O vacanță la mare nu înseamnă neapărat și concediul de vis. Înainte de a vă aventura într-o vacanță trebuie să luați în calcul toți factorii, inclusiv drumul până la unitatea de cazare. Cât de greu sau de ușor puteți ajunge în stațiunea Mamaia aflaţi din materialul următor.

Deși în teorie Gara ar fi punctul perfect din care să obții toate informațiile de care ai nevoie, realitatea stă cu totul altfel.
Autobuzul supraetajat care duce turiștii direct în stațiunea Mamaia nu a venit, drept pentru care celelalte autobuze au fost variant de rezervă. Aici, harta hieroglifă cu traseele RATC afișată în autobuz nu este de mare ajutor.

Astfel că drumul anevoios într-un oraș necunoscut a fost scurtat prin foarte multe întrebări puse constănțenilor. Aveți șanse mult mai mari să ajungeți la malul mării din vorbă în vorbă, decât să vă uitați după indicatoare.
Sunt și cazuri în care nu trebuie să ai încredere în ceilalți pentru că te-ar putea îndruma greșit. Au pățit-o doi turiști, veniți tot cu trenul, de la Călărași.

Lipsa indicatoarelor către stațiunea Mamaia le-a pus bețe în roate altor turiști, veniți de data aceasta de la București.

La fel ca turiștii români, și cei străini au întâmpinat câteva probleme odată ajunși în orașul de la malul mării. Un norvegian recunoaște că a putut să ajungă la mare doar pentru că a venit într-un cadru organizat, cu autobuzul, însă în alte condiții i-ar fi trebuit o hartă.

Așa că, înainte de a porni la drum către concediu la mare, setați-vă GPS-ul și asigurați-vă că știți și cum să ajungeți la hotelul la care aveți rezervare.