Arhive

O DELEGAȚIE DIN CĂUȘENI A VIZITAT MAI MULTE INSTITUȚII DIN MEDGIDIA

O delegație din Căușeni a poposit la Medgidia. În anul 2013 municipiul s-a înfrățit cu oraşul din Republica Moldova. Cele două localităţi, care colaborau de ceva vreme desfăşoară în prezent mai multe activităţi în parteneriat. Delegația formată din cadre didactice însoțite de un grup de elevi au vizitat Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu și mai apoi au poposit la Casa de Cultură I.N. Roman.

Delegația din Moldova a apreciat activitățile care se defășoară în cadrul Casei de Cultură. Un dascăl din orașul Căușeni spune că dragostea pentru cultură și importanța cărților în viața unui elev sunt implementate la Medgidia de la vârste fragede. Bibliotecile din școli sau cele municipale au atras atenția în mod special.

Elevii din Republica Moldova au admirat oamenii despre care spun că sunt foarte amabili. De asemenea, au fost atrași de unitățile de învățământ din țara noastră și se gândesc să își continue studiile în România.

Edilul Medgidiei spune că înfrățirea vizează schimburi de experiență în domeniul cultural, economic şi administrativ.

Cum văd oaspeții înfrățirea dintre Medgidia și Căușeni?

Un obiectiv esențial al protocolului semnat de cele două localități este facilitarea întâlnirilor între tineri. Atât oaspeții cât și gazdele au încântat publicul prezent la manifestare cu momente artistice.

Evenimentele de acest gen au scopul de a-i ajuta pe tineri să-și pregătească viitorul într-o lume aflată în continuă schimbare, iar relațiile internaționale joacă un rol din ce în ce mai important. Înfrățirea dintre Medgidia și orașul Căușeni din Republica Moldova are drept scop și păstrarea și transmiterea din generație în generație a tradițiilor. Așa că la finalul manifestării românii și moldovenii l-au omagiat și pe Mihai Eminescu.