În cei 9 ani de când au fost reglementate produsele tradiționale și ecologice, numărul producătorilor atestați a crescut în județul Sibiu, de la 69 la 638. Din totalul certificatelor emise de Direcția Agricolă Sibiu, numărul cel mai mare este deținut de produsele din lapte, urmat de cele din carne, panificație și patiserie.
Promovarea produselor tradiționale și ecologice, în județul Sibiu, se face prin organizarea de târguri și expoziții. Săptămânal, în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA au loc târguri de produse tradiționale. De asemenea, anual, se organizează Târgul de Branduri Transilvănene, expoziții de ovine crescute ecologic.
”Printre obiectivele Direcției Agricole Sibiu, pentru anul 2014, se numără creșterea suprafețelor cultivate în sistem ecologic, încurajarea exportului intracomunitar și țări terțe, extinderea pieței interne de produse agroalimentare și diversificarea sortimentelor de produse procesate și creșterea consumului de produse ecologice. Apoi, urmărim o campanie de încurajare a creșterii consumului de produse agroalimentare ecologice, în acest sens am elaborat un chestionar, care este în faza de testare pe 20 de subiecți și care va fi postat pe site-ul Direcției, pentru a fi completat de toți cei care doresc să ne sprijine în acest sens. Ne-am gândit și la o campanie de informare a elevilor din gimnaziu și liceu.”, a declarat Felicia Toth, șef serviciu în cadrul Direcției Agricole Sibiu.
Produsele tradiționale au fost reglementate prin Ordinul de Ministru nr. 690, din anul 2004.
Leave a Reply