Arhive

MEDICII MATERNITĂŢII “CUZA VODĂ AU STOPAT INTERVENŢIILE DE OPRIRE A SARCINII

Medicii Maternităţii “Cuza Vodă” din Iaşi nu mai fac intervenţii de oprire a sarcinii. Asta până în septembrie, deoarece secţia este închisă pentru reamenajare. Unii dintre aceştia îşi exprimă intenţia de a nu mai face chiuretaje la cerere nici după redeschiderea secţiei, pe motiv că ei “trebuie să aducă viaţă, nu să o ia”.

“Noi am fost în reabilitare timp de patru ani. Secţia va rămâne închisă până în toamnă. Atunci când o vom redeschide, vom vedea exact cine va vrea să facă avorturi şi cum le vom mai face”, a declarat directorul medical al unităţii spitaliceşti, Maria Stamatin. Sursa TELEGRAF

Ea a precizat că mai mulţi medici şi-au exprimat dorinţa de a nu mai face intervenţii de întrerupere a sarcinii la cererea pacientelor, după redeschiderea secţiei de avorturi.

“Trebuie să spunem că sunt medici care, la o anumită vârstă, refuză să mai facă avorturi la cerere, fac doar avorturi în care sarcina trebuie oprită din evoluţie sau cele care sunt terapeutice. Fiecare îşi reconsideră starea în funcţie de opţiunile religioase şi sunt o serie de medici care nu vor mai face astfel de proceduri. Şi nici nu ai cum să îi obligi, fiindcă obstetricianul trebuie să aducă viaţă, nu să o ia, ori un avort înseamnă a ucide”, a spus Stamatin. Sursa TELEGRAF

Maternitatea “Cuza Vodă” este cea mai mare unitate de acest tip din ţară. Anual, în saloanele unităţii au loc peste 6.000 de naşteri.