ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APĂ DOBROGEA LITORAL PROTEJEAZĂ ȚĂRMUL ROMÂNESC

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a intrat în acțiune. Reprezentanții instituţiei au început procesul de conservare în zonele predispuse distrugerilor din pricina vântului. Astfel plajele de pe litoral sunt pregătite să facă față provocărilor din timpul iernii.

Autoritățile de la malul mării au luat toate măsurile necesare pentru conservarea plajelor pe timpul iernii. Astfel au montat peste 11 kilometri de gard din stuf în zonele cele mai predispuse. Au fost luate măsuri pe plajele din sudul litoralului, unde au fost semnalate cele mai multe fenomene de eroziune,dar cele mai multe dintre aceste ziduri au fost amplasate în stațiunea Mamaia.

Astfel de lucrări vor aduce satisfacție la începerea sezonului stetival celor ce au în administrație plaje. Asta pentru că plajele nu vor fi distruse de vântul puternic și își vor putea începe activitatea sezonieră în bune condiții. Lucrătorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral vor începe procesul de igienizare atât cu muncitori cât și cu ustensile.

De asemenea, o companie olandeză va investi peste 170 de milioane de euro în tabloul litoralului românesc. Asta deoarece vor începe lucrări de lărgire a plajelor cu aproximativ 30 de hectare.