NENOROCIREA SE VINDE ȘI LA PLIC… MII DE ADOLESCENȚI DIN ROMÂNIA SUNT DEPENDENȚI

Mii de adolescenți din România, cu vârste între 11 și 18 ani sunt dependenți de substanțe halucinogene. Banii de buzunar, primiți de la părinți se tranformă în câteva minute, în plicurile comercializate în magazinele de vise. Danturajul și mai ales teribilismul îi transformă pe tinerii din ziua de astăzi în victime ale propriilor fapte.

Situația din România, pe cât este de bine mascată, pe atât este de tragică. Mii de tineri adolescenți sunt dependenți de substanțe halucinogene. Ușor de procurat, dar și de consumat, plicurile au creat extaz și panică printre adolescenți. Ionuț este unul dintre aceștia. A început dintr-o joacă să consume droguri și să testeze etnobotanice. Provine dintr-o familie obișnuită care l-a sprijinit întotdeauna , însă prietenii au fost mereu pe primul loc. Anturajul l-a ajutat să devină dependent.

Stările provocate de această dependența le distrug tinerilor percepția despre viața.

Ca și Ionuț, mulți alți tineri duc zilnic o luptă cu demonii din Paradis. Un paradis în care fericirea durează puțin și maschează de fapt un drum către distrugere. Tot ceea ce se petrece le afectează corpul, mintea, sufletul dar și familiile.

O discuție relaxantă cu prietenii, într-o cafenea a determinat-o și pe Alina să incerce astfel de substante. S-a oprit la timp, spune ea.

În Constanța în ultima săptămână doi tineri au fost salvați de medici după ce au consumat etnobotanice în grupul sanitar al unui liceu. Consumatorii se pot adresa pentru ajutor agențiilor de stat sau asociațiilor non profit. Un exemplu este activitatea Asociației Tomis Antidrog care lucrează cu tinerii cu probleme.

Cei care iși doresc o viață normală sunt indrumați de specialiști către un centru de dezintoxicare, primind suport pe tot parcursul terapiei. Toate informațiile necesare și datele de contact sunt oferite pe site-ul http://www.tomisantidrog.ro .

Trist este și faptul că pe lângă distrugerea sănătății cei care aleg să consume sau să comercializeze substanțe halucinogene riscă ani grei de închisoare.