DR. STERE BUȘU: „SPITALUL MEDGIDIA NU ESTE ÎN AVARIE”

Situația Spitalului Municipal din Medgidia nu este una incertă. Chiar de ceva timp se tot trag semnale de alarmă și cetățenii se întreabă ce se va întâmpla, managerul Stere Bușu, susține că situația este sub control, iar activitatea instituției medicale nu este pusă în pericol.

Spitalul din Medgidia este unul modern și bine dotat, însă duce lipsă de medici. În acest context pentru asigurarea serviciilor medicale în bune conduiții reprezentanții instituției au fost nevoiți să recurgă la câteva măsuri extrem de importante. Concret s-au încheiat convenții de prestări servicii cu specialiști de la alte instituții medicale. Astfel, pacienții pot avea parte de îngrijirea necesară.

Noua clasificare a spitalului din Medgidia impune noi reguli în ceea ce privește organizarea și funcționarea. Astfel în următoarea perioadă se vor organiza concursuri pentru ocuparea mai multor funcții vacante. În plus odată cu modificarea organigramei se vor înființa posturi noi care vor fi scoase la concurs.

Spitalul din Medgidia este o instituție extrem de importantă pentru această zonă și deservește sute de mii de pacienți. Ca de fiecare dată serviciile prestate depășesc cu mult valoarea cuprinsă în contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate. Însă chiar dacă nu toate sumele se decontează medicii spun își fac datoria și nu lasă oamenii să moară.

Banii nu sunt niciodată suficienți pentru sistemul de sănătate românesc, însă managerul Spitalului municipal din Medgidia susține că banii pentru salarii și utilități sunt asigurați în buget. Singura problemă rămâne deficitul de medicamente. Medicii au la dispoziție medicamentele strict uzuale și substanțele necesare în situații de urgență extremă, astfel încât viața pacienților să nu fie pusă în pericol.