CASA DE CULTURĂ „I.N.ROMAN” A GĂZDUIT SPECTACOLUL „MĂNUȘA BUCLUCAȘĂ”

Invitație la teatru pentru copii. Casa de Cultură „I.N.Roman” din Medgidia a găzduit spectacolul „Mănușa buclucașă”. Pe scenă au urcat micii artiști de la Clubul Copiilor iar adaptarea piesei a fost realizată de profesorul Aurica Enea.

Întâlnirea cu lumea poveștilor i-a atras ca un magnet pe copii. Astfel că sala de spectacole a devenit neîncăpătoare. Micuții au ascultat plini de emoții povestea mănușii pierdute și peripețiile animalelor din pădure.

Adaptat la povestea cu același nume, spectacolul adaugă basmului o serie de detalii din lumea modernă. Regizorul piesei a încercat să aducă pe scenă o atmosferă veselă și antrenantă.

Artiștii nu mai au nevoie de prezentare. De la cel mai mic și până la cel mai mare reușesc de fiecare dată să transmită publicului dragostea pentru teatru.

Creativitatea este cuvântul care descrie cel mai bine spectacolul prezentat de către micuți. Tocmai de aceea și spectatorii prezenți în sală au admirat rolurile jucate și mai ales naturalețea artiștilor amatori.

Cursurile de teatru și piesele puse în scenă nu fac altceva decât să îmbogățească din plin cunoștințele generale ale copiilor. Ei pătrund în noi universuri, cunosc personaje istorice, opere clasice și află o mulțime de lucruri interesante despre autorii lor.

Spectacolul „Mănușa buclucașă” a pus în practică un concept cu o mare valoare socială – dezvoltarea copiilor prin creaţia teatrală. Surprizele nu se opresc însă aici. Micii artiști le pregătesc și alte spectacole iubitorilor de frumos.