MISTERE NEPREȚUITE! SUTE DE CAPODOPERE SE ASCUND ÎN SPATELE UȘILOR MUZEULUI DE ARTĂ CONSTANȚA

Sute de capodopere ale unor artiști celebri se ascund în spatele ușilor închise ale Muzeului de Artă din Constanța. Multe dintre misterioasele creații nu au fost dezvăluite niciodată privitorilor, iar altele au putut fi admirate doar la ocazii extrem de rare. Cum arată câteva dintre lucrări, aflați din materialul următor.

Din cele 7000 de creații spectaculoase aflate în patrimoniul Muzeului de Artă din Constanța, operele care și-au găsit locul în depozitul special amenajat sunt cele care intrigă. Multe dintre lucrările de aici se află la malul mării de ani buni, însă nu au fost dezvăluite niciodată publicului.

Istoricul de artă Doina Păuleanu și-a dedicat viața patrimoniului care însuflețește astăzi muzeul constănțean. Fiecare tablou sau sculptură, ascunde o poveste care îi îndeamnă pe privitori să o descopere, iar unele dintre cele mai interesante povești sunt pecetluite între zidurile acestui muzeu.

Departe de ochii privitorilor, lucrările prețioase au fost așternute, cu grijă, pe rafturi, iar muzeografii le acordă toată atenția de care au nevoie. Fiecare tablou sau sculptură în parte are un anumit specific și necesită condiții deosebite de păstrare.

Iubitorii de artă care vor să privească o astfel de operă ar putea avea o singură șansă în viață.