Arhive

MISIUNE TRANSFORMATĂ ÎN EXERCIȚIU. PESCARII CĂUTAȚI SE AFLAU PE MALUL LACULUI

Misiunea de salvare de pe Lacul Siutghiol, s-a transformat într-un exercițiu demonstrativ. Și asta deoarece presupusele victime ale înecului se aflau pe malul lacului. În timpul intervenției au fugit când au văzut mobilizarea de forțe. Cei trei pescari care s-au aventurat să pescuiască la copcă vor trebui acum să dea explicații la poliție.

A fost o adevărată mobilizare de forțe, miercuri seară la Constanța. Medici, scafandri, pompieri militari, polițiști și chiar un elicopter al Ministerului Apărării Naționale au înconjurat perimetrul lacului Siutghiol. Un apel la 112, primit în jurul orei 16.00, anunța că trei persoane au cazut în lac, după ce gheața a cedat sub greutatea lor. La o temperatură de – 15 grade C, salvatorii au dat startul unei misiuni pe viață și pe moarte.

În jurul orei 20.00, misiunea de salvare avea să ia o turnură neașteptată. În timp ce salvatorii își riscau viața pe lacul înghețat, polițiștii au identificat, pe mal, una dintre presupusele victime. Bărbatul din Ovidiu a recunoscut că se afla la braconaj împreună cu alți doi pescari și le-a spus oamenilor legii că s-au speriat când au văzut atâtea autorități. Pompierii militari au sistat misiunea de salvare, iar cei trei protagoniști au fost conduși la poliție pentru a da explicații. Din presupuse victime bărbații se vor transforma acum în acuzați. Și asta datorită mobilizării nejustificate de forțe angrenate în misiunea de salvare.