MINISTERUL A MODIFICAT REGULAMENTUL DE ORGANIZARE A INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Odată cu începerea anului 2015, Ministerul Educației Naționale a făcut modificări în regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial în luna ianuarie, iar cadrele didactice au luat la cunoștință noile prevederi.

În urma unei ședințe tehnice cu inspectorii școlari și directorii unităților de învățământ din județul Constanța, dascălii au fost informați cu privire la noile acte normative. La întrevedere s-au discutat în special de noutățile apărute.

Noul regulament aduce de fapt clarificări în anumite domenii și face precizări la procedurile care până în prezent nu erau clar definite.

Totodata a apărut și un nomenclator al actelor de violență, care va centraliza la finalul anului școlar, toate situațiile de acest gen din fiecare unitate de învățământ. Și comisiile permanente sau ocazionale care pot exista într-o astfel de unitate au reguli noi.

O altă comisie apărută în regulament este cea pentru prevenirea și combaterea discriminării și promovarea interculturalității. Specialiștii spun că era nevoie de aceasta măsură în învățământul din România. Scopul este crearea unei școli incluzive în care toți copiii să se simtă integrați.