MONUMENT SAU RUINĂ?!

În fiecare an pe data de 9 mai, în toate zonele țării se organizează evenimente dedicate Zilei Europei. Cu acest prilej se omagiază eroii, însă, monumentul din Medgidia are o imagine dezolanta, lucru care afectează imaginea orașului și nu numai.

Manifestările organizate în acest sens în țările din întreaga Europă vor reaminti oamenilor trecutul tumultuos al vremurilor de demult.

Monumentul Eroilor din Medgidia, situat pe strada Spitalului, ar fi trebuit să fie unul impunător însă oamenii îl văd în paragină. Trecerea timpului și-a pus amprenta asupra edificiului care nu este un real motiv de mândire. După ce în urmă cu câțiva ani s-a reabilitat postamentul Primăria are în plan să recondiționeze monumentul dar și scările din față.

Este vorba despre coronițele din lauri care pe vremuri aveau un element militar. De asemenea se va încerca remontarea tuturor elementelor care lipsesc. Astfel, până de ziua Europei municipalitatea dorește să reinstaleze toate bucățile pentru reîntregirea a ceea ce a fost odinioară un monument demn și impunător dedicat eroilor.