Arhive

MILITARII DE LA MIHAIL KOGĂLNICEANU AU FOST CUPRINŞI DE CĂLDURA SĂRBĂTORILOR

Militarii americani aflați în exercițiu la baza din Mihail Kogălniceanu au primit astăzi vizita colindătorilor. În prag de sărbători, câțiva copii de clase primare, însoțiți de un cor al Arhiepiscopiei, au reușit să îi facă pe militari pentru câteva minute să uite de conflicte și să se lase cuprinși de căldura sărbătorilor.

Un grup de elevi ai Școlii Sfinții Martiri Brâncoveni şi un cor al Arhiepiscopiei Tomisului, au reușit să îi emoționeze pe militarii americani. Colindele interpretate în română, engleză și germană, i-au trimis pe militari cu gândul la familiile de acasă, pe care nu le-au văzut de luni bune.

Atmosfera de sărbătoare creată la baza militară, a adus lacrimi în ochii militarilor care în ultimii ani nu a mai fost sărbătorit Craciunul alături de soții și de copii. Internetul a fost singurul mijloc care le-a permis în zilele de sărbătoare să își revadă familiile și să se simtă aproape de casă.

Copiii au fost răsplătiți cu daruri.

Anul acesta de Crăciun, militarii care nu își vor termina misiunile și nu se vor întoarce în America, vor sărbători Crăciunul la baza militară . Vor avea un program special ce va cuprinde colinde și preparate culinare tradiționale.