Arhive

MILITAR ARESTAT PREVENTIV PENTRU AGRESIUNE SEXUALĂ

Un caporal din cadrul Ministerului Apărării Naționale a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de agresiune sexuală. Militarul este acuzat că ar fi agresat o minoră de 13 ani. Decizia a fost luată de Tribunalul Militar.

„Procurorii Parchetului Militar București au dispus, în dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie, reținerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracțiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală.

Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Militarul, încadrat la UM 01348 București, era detașat la UM 01295 București și a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susținute în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, respectiv suspendarea din funcție, situație în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naționale.

Conform legii menționate, în situația în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării din funcție.” informează Ministerul Apărării Naționale.

Precizările Ministerului Apărării Naționale vin după ce, vineri, Poliția Capitalei a informat că agenții Secției 16 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală, agresorul fiind cadru militar.

„Prin apel 112, Secția 16 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală. În baza semnalmentele furnizate, polițiștii au depistat și identificat un bărbat de 38 de ani, pe care l au condus la sediul subunității”, a anunțat Poliția Capitalei.

Având în vedere că bărbatul depistat este cadru militar, cercetările vor fi continuate împreună cu Parchetul Militar, mai preciza Poliția.

foto: Știrile ProTV