BOGDAN HUȚUCĂ S-A ÎNTÂLNIT CU LOCUITORI AI CARTIERULUI PALAZU MARE

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, împreună cu un grup de consilieri liberali a participat la o întâlnire cu locuitorii cartierului Palazu Mare, revoltați de faptul că Primăria Constanța ar putea aproba construirea unui bloc de zece etaje într-o zonă de case.

Oamenii reclamă faptul că această investiție le va leza dreptul la intimitate și va crea un uriaș disconfort tuturor locatarilor din zonă, care s-au mutat în zonă tocmai pentru liniște. Mai mult decât atât, potrivit comunicatului transmis de PNL, în spatele intenției dezvoltatorului se află un PUZ din 2011 care a fost aprobat fără respectarea celor mai elementare noțiuni de transparență. Oamenii spun că nu au fost notificați, nu au fost informați și nici nu s-a organizat vreo dezbatere publică, așa cum cere lege, privind aprobarea acestui Plan. De asemenea, documentele care au stat în spatele PUZ-ului din 2011 nu mai au nicio legătură cu realitatea din teren. Singurul drum de acces în această zonă, care în hârtii figurează ca având 10 metri, de fapt este o alee de 3 metri, fără trotuare și mărginită de proprietăți private, pe care nu încap două mașini simultan. În aceste condiții, oamenii se întreabă cum se va face descărcarea rutieră, cum vor putea avea acces ambulanțele și mașinile de pompieri? Argumente suficiente ca arhitectul șef al Constanței să nu elibereze în veci o autorizație de construire în asemenea condiții… Cetățenii din zonă și-au strigat deznădejdea și indignarea, spunând că au ajuns la capătul răbdării în fața haosului urbanistic generat de Primăria Constanța. Iar situația din teren este de-a dreptul scandaloasă. Blocuri trântite între case, imobile de 3-4 etaje lipite de gardurile oamenilor, uriași de beton care au condamnat zeci de locatari la o viață în umbră.

„Pentru noi este clar că această mascaradă arhitecturală generată de Primăria Constanța și primarul Decebal Făgădău a fost justificată de lipsa unui Plan Urganistic General (PUG) al Constanței, care ar fi trebuit să aducă o notă unitară și să armonizeze arhitectural întregul oraș. Tind să cred că în mod deliberat primarul nu a dorit întocmirea PUG-ului, tocmai pentru a avea libertatea de a sluți orașul după propriile interese. Fără PUG, Primăria a reglementat dezvoltarea urbanistică a Constaneței prin deja celebrele PUZ-uri (planuri urbanistice zonale), lucru care se vede la orice colț de stradă: un oraș mutilat din punct de vedere urbanistic și arhitectural, un oraș fără nicio viziune unitară de dezvoltare.”,

a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

In cadrul acestei intalniri, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă s-a angajat în fața acestor cetățeni că PNL va vota, prin consilierii săi locali, împotriva acestui proiect și că se va folosi de toate pârghiile parlamentare pentru ca această nedreptate să înceteze. De asemenea, oamenii au fost sfătuiți să atace în instanță PUZ-ul, doar instanța de judecată putând anula acest document care prevede posibilitatea realizării construcției.

Biroul de presă PNL Constanța