Arhive

MEDGIDIA SECOLULUI XX A FOST DESCRISĂ ÎNTR-UN VOLUM SCRIS DE PROF. DR. ADRIAN ILIE

Sala de spectacole a Casei de Cultură „I. N. Roman” a găzduit lansarea cărţii „Medgidia la începutul secolului al XX-lea”. Volumul semnat de prof. dr. Adrian Ilie marchează aniversarea centenarului primului război mondial. Evenimentul a fost organizat de Primărie în colaborare cu Biblioteca Muncipală.

„Focul duşmanului s-a mai potolit. Atunci, ca un uriaş, ca un Apostol al dreptăţii, acest fiu al Dobrogei, Hârâciu se ridică şi comandă: Înainte!”
Dobrogea Jună, 17 februarie 1919.

.Acesta este motto-ul cărţii „Medgidia la începutul secolului al XX-lea”

Cartea aduce în prim plan participanţii din campaniile militare care au avut loc atât în 1913 cât şi în perioada 1916-1919. Criticii spun că volumul profesorului Adrian Ilie este o lucrare ştiinţifică care poate fi înţeleasă şi de publicul larg. Scriitorul a evocat eroi necunoscuţi ai războaielor şi a transpus siutaţia economică, politică şi socială a oraşului Medgidia la începutul secolului XX

Volumul este unul apreciat de specialişti, iar primarul se declară susţinătorul proiectelor care pun în valoarea istoria Municipiului Medgidia.

Momentul ales are şi o însemnătate aparte. Cartea a fost publicată cu ocazia aniversării centenarului Primului Război Mondial. Adrian Ilie spune că nu este uşor să publici un volum în ziua de astăzi, dar dacă ai voinţă si găseşti oameni care să susţină proiectele tale orice demers devine posibil.

Istoria oraşului Medgidia a fost din totdeauna în centrul atenţiei pentru cei mai de seamă oameni ai locului. Fie că sunt istorici, profesori sau ziarişti.