Mandat pus în executare de polițiști

La data de 16 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol

Urmare a sesizării din data de 15 martie a.c., cu privire la comiterea infracţiunii de viol, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 32 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, bărbatul în cauză este bănuit că ar fi întreţinut relaţii sexuale, prin constrângere, cu o femeie, în vârstă de 44 de ani, din comuna Băneasa.

În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă.

Operator economic sancționat de polițiști

La data de 16 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe terasa unui restaurant (spațiu închis) din municipiul Constanța, se desfășoară activități de comerț, fiind încălcată măsura referitoare la suspendarea temporară a activității.

Având în vedere normele legale în vigoare privind starea de alertă, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 18.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Spicului din localitatea Cobadin, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 19.20, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism pe strada Negru-Vodă din localitatea Cotu Văii, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.