Arhive

MAI MULŢI COPII CU MALFORMAŢII SE VOR PUTEA BUCURA DE O VIAŢĂ NORMALĂ

Mai mulţi copii cu malformaţii vor avea şansa să se bucure de o viaţă normală. Patru chirurgi din Koln şi Salzburg au spsit la Spitalul Judeţean Constanţa unde vor forma echipa mixte alături de medicii români. Împreună vor încerca să opereze timp de patru zile cazurile ce necesită atenţie imediată.

Patru medici chirurgi de la clinici celebre din Germania şi Austria vor sosi la Spitalul Judeţean Constanţa. Alături de cei mai buni medici costănţeni ei vor încerca să le ofere o viaţă normală mai multor copii cu malformaţii.

De-a lungul a patru zile, medicii vor încerca să opereze cât mai mulţi copii. Din primele estimări se pare că vor fi posibile maximum nouă intervenţii chirurgicale.

Micuţii ce vor intra în operaţie vineri sunt deja internaţi în spital, aici unde sunt pregătiţi pentru intervenţiile chirurgicale. O astfel de operaţie costă la clinica din Salzburg aproximativ 30 000 de euro, bani ce reprezintă o avere pentru majoritatea familiilor din România. Pentru copii aceasta reprezintă poate o şansă unică.

Costurile de transport şi de cazare ale medicilor străini vor fi suportate de o asociaţie umanitară canadiană recunoscută la nivel mondial pentru astfel de acte caritabile.